6-daagse Yoga retreat in Montenegro

September 2019

Groot succes!

Mijn wens om ooit in Montenegro een yoga- retreat te organiseren, is uitgekomen, en hoe! Eindelijk was het zo- ver: op 1 september was ik al daar voor de voorbereiding. De rest van de crew – mijn zus Angelina en vriendin Nathalie – volgde iets later, en op 10 september kwamen de deelnemers.

Image


Eten inkopen op de biologische markt en in de biologische winkel: superleuk! Wat was het spannend... Hoe gaan de yogi's het vinden en hoe zal alles gaan? We verwelkomden (‘dobrodosli’ = wel- kom) iedereen met een drankje en hapje op de bestemming Talici Hill. Van het adembenemende uitzicht krijg je geen genoeg. De mensen waren onder de indruk... de weidsheid en de rust komen je tegemoet. Elke dag hadden we een ander thema. Het thema van de eerste dag was ‘verbinding’. Na een heerlijk avondmaal en meditatie ging iedereen slapen.

Image


De volgende dag startten we met yoga, het weer was perfect. Elke dag gezamenlijk ontbijt met een mini-smoothie, gebakken ei en nog veel meer... Het thema was ‘chakra’s’. In de ochtend gaf ik chakra yoga en in de middag na de lunch gaf Angelina een chakra-test met yogahoudingen. In de avond na de vega-barbecue sloten we af met een heerlijke meditatie. Het was een geslaagde eerste dag en wat een mooie energie en harmonie in de groep. Dag drie was all about ‘energy’. Op dag vier gingen we erop uit – thema: ‘enjoy living’ – een stedentrip naar de historische Unesco-stad Kotor. Met de boot van onze neef erop uit in de prach- tige baai van Kotor. Mijn nichtje Dragana had allerlei traditionele hapjes verzorgd, zodat iedereen kennis kon maken met de cultuur en delicatessen van Montenegro. Dag vijf ging over ‘loslaten’, al wilde niemand weg! Ik kan er nog heel lang over schrijven, maar misschien moet je zelf eens meegaan! De gasten gingen tevreden en uitgerust – helemaal zen – naar huis. Wat hebben we een mooie tijd gehad! We hebben gelachen, gehuild, geknuffeld, gekletst en stilgestaan. Zonder jullie had ik dit nooit kunnen doen; Angelina, Nathalie, Jerry, mijn mama Milka en natuurlijk de gasten. Bedankt voor alles!! Volgend jaar weer?

Voor meer informatie en aanmelden neem graag contact op.

Image
Image